Socijalno uključivanje starijih osoba u dobi od navršenih 65 i više godina na području Općine Brodski Stupnik

Socijalno uključivanje 65+

UVODNO O PROJEKTU

Ovim projektom doprinijet će se rješavanju problema nedovoljne razvijenosti mreže socijalnih usluga, socijalne isključenosti i nemobilnosti starijih osoba u općini Brodski Stupnik kroz osiguran prijevoz i pratnju starijim osobama za obavljanje poslova izvan vlastitog doma (posjet liječniku obiteljske medicine i druge dijagnostičke pretrage, potrebe posjeta socijalnim službama, rješavanju pravnih i administrativnih poslova…) te održavanja društvenih i edukativnih radionica.

NAJVAŽNIJE INFORMACIJE:

Naziv projekta: Socijalno uključivanje 65+

Nositelj: Općina Brodski Stupnik

Posredničko tijelo 1: Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava obitelji i socijalne politike

Posredničko tijelo 2: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje  i ugovaranje projekata europske unije

Partneri: Lokalna akcijska grupa Posavina, Udruga hrvatskih umirovljenika Općine Nova Kapela

Ukupna vrijednost projekta: 1.499.999,99 kn – iznos EU potpore 100%

Razdoblje provedbe projekta: 1. 8. 2020. – 1. 8. 2022.

CILJEVI I REZULTATI

Ciljevi projekta: Potaknuti socijalno uključivanje starijih osoba u dobi od navršenih 65 i više godina na području Općine Brodski Stupnik te doprinijeti razvoju, dostupnosti i unapređenju kvalitete socijalnih usluga pružanjem prijevoza i pratnje starijim osobama za obavljanje poslova izvan vlastitog doma (posjet liječniku, edukativne/društvene radionice, i sl.) kao i promicanju pomirenja poslovnog i obiteljskog života članova obitelji starijih osoba kroz razne radionice.

Rezultati:  Za 50 osoba u dobi od navršenih 65 i više godina osigurana mobilnost nabavkom kombi vozila za obavljanje neophodnih poslova izvan vlastitog doma (usluga prijevoza liječniku obiteljske medicine i druge dijagnostičke pretrage, potrebe posjeta socijalnim službama, javnim ustanovama kod rješavanja pravnih i administrativnih poslova i sl.) tj. zadovoljenje njihovih temeljnih potreba u zdravstvenom i društvenom aspektu čime se unaprjeđuje kvaliteta njihova života. Kroz pohađanje organiziranih društveno/edukativnih radionica, starije će se osobe međusobno družiti, komunicirati te će se poboljšati ukupna kvaliteta njihova života.

CILJNA SKUPINA:

Starije osobe od navršenih 65 i više godina te članovi njihovih obitelji

SVRHA PROJEKTA:

Projekt ”Socijalno uključivanje 65+” će kroz širenje i unaprjeđenje kvalitete socijalnih usluga omogućiti socijalno uključivanje starijih osoba u dobi od navršenih 65 i više godina na području Općine Brodski Stupnik te doprinijeti članovima njihove obitelji pri uspostavi bolje ravnoteže između poslovnog i obiteljskog života.

AKTIVNOSTI PROJEKTA:

Socijalno uključivanje osoba u dobi od navršenih 65 i više godina osiguranim prijevozom za potrebe obavljanja neophodnih poslova izvan vlastitog doma, održavanjem preko 200 edukativno-kreativnih i sportsko-rekreativnih radionica te pružanje podrške članovima njihovih obitelji.

KONTAKT

Mail: socijalno.ukljucivanje65@gmail.com

TOMISLAV GRBIĆ
voditelj projekta
Tel: 035/427-554

DARIJA JOVČIĆ
pomoćnik voditelja
Tel: 035/ 427-554

JELENA ČULJAK
koordinator aktivnosti
Mob: 099/ 399-9988

ROKA PINTAR
vozač
Tel: 035/ 427-554

PROVEDBA

Kroz provedbu projekta ”Socijalno uključivanje 65+” bit će zaposlen voditelj projekta, pomoćnik voditelja, vozač i koordinator aktivnosti.

Voditelj projekta zadužen je i odgovoran za sveobuhvatnu koordinaciju provedbe elemenata projekta, izvještavanje prema ugovornom tijelu, koordinaciju s partnerima, administraciju, predstavljanje projekta u javnosti.

Pomoćnik voditelja zadužen je za administraciju, organizaciju, pripremu i provedbu radionica i seminara, arhiviranje, identifikaciju korisnika, koordinaciju s voditeljem te također sudjeluje u administraciji projekta. Vozač i koordinator aktivnosti izravno su uključeni u pružanje socijalnih usluga i rad sa starijim osobama, zaduženi su i odgovorni za svakodnevnu organizaciju, dnevnu organizaciju prijevoza te pružanje pratnje u obavljanju različitih poslova izvan vlastitog doma.